Izbori 2023

Poštovane kolege,

 ECHOS raspisuje izbore za rukovodstvo 2023-2025 koji će se održati elektronskim putem 1.- 3. marta 2023.godine.

– Prema statutu, pravo učešća na izborima (kandidovanja i glasanja) imaju samo aktivni članovi.

– Aktivan član je onaj koji je izmirio godišnju članarinu.

– Takođe prema statutu, birački spisak se zaključava 3 meseca pre održavanja izbora; članovi koji se učlane ili plate članarinu nakon toga, nemaju pravo učešća (glasanja i kandidovanja) u ovom izbornom ciklusu; shodno tome glasačko pravo i pravo kandidovanja za predstojeće izbore imaju članovi koji su članarinu izmirii zaključno sa 30. novembrom 2022. godine.

– Kandidatura se podnosi popunjavanjem tipskog formulara za samo jednu od navedenih funkcija i to:

  1. Budući predsednik
  2. Sekretar
  3. Blagajnik
  4. Jedan član upravnog odbora iz pedijatrijske ehokardiografije
  5. Pet članova upravnog odbora iz adultne ehokardiografije

– Tipski formular za kandidaturu možete preuzeti na zvaničnoj stranici udruženja posvećenoj izborima http://izbori.echoserbia.org

– Popunjen formular se dostavlja udruženju samo elektronskim putem na mejl echocardio.serbia@gmail.com.

– Rok za prijavu ističe 15. februara 2023.godine u ponoć.

– Udruženje potvrđuje prijem kandidature elektronskim putem.

– Komitet za nominaciju pregleda kandidature i objavljuje spisak nominovanih kandidata 20. februara 2023.godine.

– Članovi će moći da provere da li imaju pravo kandidovanja ili glasanja na stranici http://izbori.echoserbia.org, a kolege koje primete neslaganja, treba odmah da se jave Udruženju mejlom na echocardio.serbia@gmail.com, kako bi se obavile provere i eventualno korigovao spisak prema raspoloživim činjenicama do 20. februara. 2023. godine.

Glasanje će biti moguće od 01.03.2023. godine do 03.03.2023. uz pomoć linka koji će biti poslat mejlom aktivnim članovima. Glasanje se obavlja elektronski i jednom popunjen glasački upitnik se smatra konačnim (neće biti moguće ponovno glasanje).

– Uplata/obnova članarine za 2023.godinu će biti moguća nakon završetka izbora, a visinu članarine će utvrditi novi Upravni odbor.

Ako se bavite ehokardiografijom, imate znanje, iskustvo i pozitivnu energiju i želite da aktivno učestvujete u radu nacionalnog ehokardiografskog udruženja, da sa svojim idejama i požrtvovanim radom pomognete glavnu misiju ECHOS-a, unapređenje ehokardiografije u Srbiji, pozivamo Vas da nam se pridružite!

 

Očekujemo Vas!

 

Vaš ECHOS

Leave a Reply